E-mail

info@ecuexperts.gr

Επισκεφθείτε μας

Λεωφ. Βουλιαγμένης 321, Άγιος Δημήτριος 172 36

Ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες των υβριδικών μπαταριών και πώς να τις αποφύγετε

Στις μέρες μας, με την ολοένα αυξανόμενη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη του σύγχρονου τρόπου ζωής και τη δημιουργία νέων, πρωτότυπων και εναλλακτικών μέσων, ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να ζει πιο εύκολα, αποτελεσματικά, με κέρδος για τον ίδιο, αλλά και παράλληλα συνεισφέροντας στην εξυγίανση του πλανήτη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην σύγχρονη λοιπόν πραγματικότητα, αρκετοί είναι αυτοί που μετατρέπουν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητά τους σε υβριδικά. Αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και φιλικά προς το περιβάλλον, και γι’ αυτό έχουν μεγάλη ζήτηση και οι άνθρωποι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Θέλει προσοχή όμως, καθώς όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, χρειάζεται να φροντίζουμε και να προβλέπουμε για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν.

Συνήθως, υπάρχουν κάποιοι κωδικοί, όπως για παράδειγμα το σφάλμα P0A80, P3000, P0A7F ή κάτι παρόμοιο, που αν εμφανιστούν στα διαγνωστικά του υπολογιστή του υβριδικού σας αυτοκινήτου, σας δείχνει ότι υπάρχει βλάβη και θα πρέπει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε την μπαταρία υψηλής τάσης.

Βέβαια, δεν γίνεται επισκευή της βλάβης σε όλες τις περιπτώσεις , διότι δεν συμφέρει. Κάποιες φορές, που φαίνονται όλα τα στοιχεία της μπαταρίας να καταστρέφονται, η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό συστήνεται, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις η επισκευή θα δώσει ένα βραχυπρόθεσμο μόνο αποτέλεσμα, που στην συνέχεια θα υποβαθμίζονται όλο και περισσότερα στοιχεία και η μπαταρία σας θα χρειάζεται όλο και πιο συχνά σέρβις, κάτι που δε σας συμφέρει οικονομικά.

Παρ’ όλα αυτά, αν δεν υποβαθμιστούν περισσότερα από το 25% των στοιχείων, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 75% δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά, τότε η επισκευή είναι η καλύτερη λύση.

Χρειάζεται λοιπόν πρώτα να γίνει μια διάγνωση της ικανότητας των ζευγών και των στοιχείων της υβριδικής μπαταρίας, που θα δείξει τι φθορά υπάρχει.

φόρτιση υβριδικού

Για να έχει η μπαταρία σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν τις βλάβες και τις πολυέξοδες επισκευές, το μυστικό είναι η σωστή συντήρηση. Εξίσου σημαντική είναι και η έγκαιρη διάγνωση ενός αυτοκινήτου. Αυτό βοηθά να εντοπιστούν βλάβες και δυσλειτουργίες στα αρχικά στάδια, ούτως ώστε να έχετε την ευκαιρία να τις επιδιορθώσετε με λιγότερα χρήματα.

Κάποιοι βασικοί κανόνες για μέγιστη ανθεκτικότητα των υβριδικών μπαταριών, είναι οι εξής:

⦁ Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση την πλήρη εκφόρτιση της μπαταρίας. Είναι πάντα καλύτερο να παραμένει ένα τμήμα.

⦁ Ποτέ, μην φορτίσετε μόνοι σας την μπαταρία υψηλής τάσης, ακόμη κι αν έχει αποφορτιστεί εντελώς, διότι αυτό θα οδηγήσει σε δυσλειτουργία.

⦁ Τέλος, μην οδηγείτε σε καμία περίπτωση ένα υβριδικό αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη, διότι μ’ αυτό τον τρόπο ”σκοτώνετε” την μπαταρία σας.

αμάξι υβριδικό

 

Όσον αφορά την υβριδική συντήρηση της μπαταρίας, χρειάζεται να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

⦁ Οι υβριδικές συσκευές είναι χαμηλής συντήρησης, αλλά μια φορά στους 3 μήνες θα πρέπει να της αφαιρέσουν το κάλυμμα και να ελέγξουν το επίπεδο ηλεκτρολύτη. Χρειάζεται κάθε φορά κατά μέσο όρο να προσθέσετε νερό με όγκο 0,5 λίτρα.

⦁ Αν ελέγχετε με μια συνέπεια την ένταση και την πυκνότητα του ηλεκτρολύτη, τότε η μπαταρία σας δεν θα έχει πρόβλημα. Ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων, έχουν σήματα που δείχνουν ποιο πρέπει να είναι το επίπεδο ηλεκτρολυτών. Κάποιοι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με έναν δείκτη. Η συντήρηση περιλαμβάνει καθαρισμό λευκής πλάκας-θειικού μολύβδου. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που προκύπτει από μια χημική αντίδραση που σχετίζεται με το μόλυβδο.

⦁ Προσοχή όμως, γιατί με μια εσφαλμένη οξύτητα της σύνθεσης, η καταστροφή των πλακών μπορεί να γίνει πιο γρήγορη και μετά καμία επισκευή δεν θα βοηθήσει. Εαν η αποθείωση εκτελείται περιοδικά, η διαδικασία αυτή μπορεί να σταματήσει.

⦁ Για να παραταθεί η περίοδος λειτουργίας της μπαταρίας, είναι πολύ βοηθητικό να ελέγχετε το επίπεδο ηλεκτρολύτη, για να καθαρίσετε τις σχάρες από τα θειικά άλατα στο χρόνο.

Η ανθεκτικότητα της πηγής ισχύος του αυτοκινήτου επηρεάζεται από τις συνθήκες θερμοκρασίας, την υγιεινή του ηλεκτρικού κυκλώματος, καθώς και από το στυλ οδήγησης.

⦁ Κατά την διάρκεια της φόρτισης, αποφύγετε να δίνετε υψηλά ρεύματα, καθώς αυτό επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της μπαταρίας και ακόμη θα οδηγήσει σε πιο ενεργή εξάτμιση του ηλεκτρολύτη.

Σήμερα λοιπόν, τα υβριδικά αυτοκίνητα, θεωρούνται η χρυσή τομή μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης , συνδυάζοντας την μεγάλη αυτονομία του πρώτου με την χαμηλή κατανάλωση της δεύτερης.

Ο συνδυασμός της χαμηλής κατανάλωσης, των καλύτερων επιδόσεων και της ”πράσινης” συνείδησης με την μείωση της εκπομπής ρύπων, καθιστούν τις υβριδικές μπαταρίες μακράν περιζήτητες! Το μόνο που χρειάζονται από εσάς είναι την φροντίδα σας και την έγκαιρη αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων, ώστε να φέρνουν στην καθημερινότητά σας οφέλη, ευκολία και εξοικονόμηση χρημάτων!

 

 

Ένας χρόνος γραπτή εγγύηση σε όλες τις επισκευές.

Πανελλαδική κάλυψη με δωρεάν μεταφορικά!

Electric battery reconditioning

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και να επαναλαμβάνουμε τις επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies και της Πολιτικής Απορρήτου μας.