E-mail

info@ecuexperts.gr

Επισκεφθείτε μας

Λεωφ. Βουλιαγμένης 321, Άγιος Δημήτριος 172 36

Ποια είναι τα γρηγορότερα υβριδικά μοντέλα στον κόσμο

Η αυτοκινητοβιομηχανία του σύγχρονου κόσμου, έχει εισάγει την υβριδική τεχνολογία πλέον για τα καλά και βιώνει μια επανάσταση με την εισαγωγή υβριδικών μοντέλων που συνδυάζουν την ευελιξία των ηλεκτρικών οχημάτων με την αυτονομία των βενζινοκίνητων. Ως ένα είδος εξηλεκτρισμού, μειώνει σημαντικά τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική πρόοδος οδηγεί στη δημιουργία ολοένα και γρηγορότερων υβριδικών μοντέλων.

Στο παρακάτω άρθρο, θα εξετάσουμε αναλυτικότερα τα πιο εντυπωσιακά από αυτά. Δεν ξεχωρίζουν λόγω της οικονομίας του καυσίμου, αλλά λόγω των επιδόσεών τους, χάρη στη συνεργασία των θερμικών συνόλων με τους ηλεκτροκινητήρες, που εκτοξεύουν την ισχύ στα ύψη.

μερσεντές υβριδικό

 

Ποια είναι τα 10 ταχύτερα υβριδικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

  1. Το Koenigsegg Regera

Το μοντέλο αυτό πρωτοεμφανίστηκε το 2016 και παραμένει το ταχύτερο υβριδικό μοντέλο στον κόσμο. Τροφοδοτείται από έναν twin turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,0 L που συνοδεύεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, με το υβριδικό σύστημα να έχει συνολική απόδοση 1.521 PS. Η τελική ταχύτητα του είναι 410 km/h, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε μόλις 2,8 sec.

 

2. Το Tesla Model S Plaid

Το Tesla Model S Plaid έχει καθιερωθεί επίσης ως ένα από τα πιο γρήγορα υβριδικά μοντέλα παγκοσμίως. Με τρία ηλεκτρικά κινητήρια, επιτυγχάνει την εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Η τεχνολογία Plaid επιτρέπει τη συνεχή αύξηση της ταχύτητας και διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία.

 

3. Το Porsche 918 Spyder

Το Porsche 918 Spyder είναι ένα υβριδικό αριστούργημα που συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Ferrari LaFerrari. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προίκισε το υβριδικό μοντέλο με έναν V8 χωρητικότητας 4,6 L, απόδοσης 608 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες που αυξάνουν την ισχύ στα 887 PS. Συνολικά, παράγει εντυπωσιακή ισχύ, επιτρέποντας επίσης στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0 σε 100χλμ/ώρα σε περίπου 2.5 δευτερόλεπτα. Η τεχνολογία του Porsche 918 Spyder συνδυάζει με πλήρη αρμονία την υψηλή απόδοση και την αισθητική του μέλλοντος.

 

4. Το Rimac C_Two

Το Rimac C_Two είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο που αναμειγνύει την ηλεκτρική τεχνολογία με την υψηλή απόδοση. Με τεράστια ισχύ και εντυπωσιακή επιτάχυνση, το C_Two είναι ένα από τα γρηγορότερα υβριδικά μοντέλα στον κόσμο. Με τη χρήση προηγμένων υλικών και τεχνολογιών, το Rimac C_Two καθιστά σαφές ότι οι υβριδικές τεχνολογίες μπορούν να είναι ταχύτατες και φιλικές προς το περιβάλλον ταυτόχρονα.

 

5. Το McLaren Speedtail

Το McLaren Speedtail είναι ένα υβριδικό υπεραυτοκίνητο που συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς κινητήρες για να παράγει εντυπωσιακή ισχύ και ταχύτητα. Με το μοναδικό του design, το Speedtail διαθέτει εντυπωσιακή αεροδυναμική και είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής, επιτυγχάνοντας τα 402 χλμ/ώρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του το 2018, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην γκάμα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το υβριδικό σύστημα κρύβει έναν twin turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 3,9 L κι έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 310 PS, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 1.050 PS.

πόρσε υβριδικό

6. Η McLaren P1 

Εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, φέροντας ένα υβριδικής διάταξης σύστημα με συνδυαστική ισχύ 916 PS. Αποτελείται από έναν twin turbo κινητήρα V8 που αποδίδει 737 PS κι έναν ηλεκτροκινητήρα 179 PS. Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα γίνεται σε 2,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 km/h.

 

7. Lamborghini Revuelto

Έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2023, ως το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας. Στη βάση του βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 χωρητικότητας 6,5 L, που αποδίδει 825 PS κι έχει ενισχυθεί από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 180 PS. Το τελικό νούμερο αγγίζει τα 1.015 PS, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε 2,5 sec και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 350 km/h.

 

8. Η Mercedes- AMG One

Το συγκεκριμένο μοντέλο πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2022, με μια υπόσχεση να μεταφέρει την τεχνολογία της Formula 1 στους δημόσιους δρόμους. Φέρει έναν turbo κινητήρα V6 χωρητικότητας 1,6 L που αποδίδει 741 PS και συνοδεύεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 322 PS, που εκτοξεύουν τον τελικό αριθμό στα 1.063 PS. Θεωρείται ”στολίδι” για την αυτοκινητοβιομηχανία.

 

9. Η Ferrari SF90 Stradale/ SF90 Spider

H SF90 φέρει έναν twin turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L που συνοδεύεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο παραπάνω συνδυασμός είναι ικανός για 1.220 PS, εκ των οποίων τα 800 PS προέρχονται από τον θερμικό σύνολο και τα 220 PS από τους ηλεκτροκινητήρες. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h έρχεται σε 2,5 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 km/h.

 

10. Η Ferrari 296 GTS/GTB

Τα δύο αυτά μοντέλα έχουν πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού μόνο η οροφή αλλάζει (η μία είναι η Spider κι η άλλη η Berlina). Η συνδυαστική ισχύς των 830 PS προέρχεται από έναν turbo κινητήρα V6 χωρητικότητας 3,0 L που αποδίδει 663 PS κι έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 166 PS.

 

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η εξέλιξη των υβριδικών μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει νέα επίπεδα απόδοσης και τεχνολογικής καινοτομίας. Τα μοντέλα που περιγράψαμε, αποτελούν ορόσημα στη συνάντηση της ταχύτητας με την αειφορία.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αναμένεται να δούμε περισσότερα υβριδικά μοντέλα που θα σπάνε τα όρια της ταχύτητας, ενώ παράλληλα θα διατηρούν τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένας χρόνος γραπτή εγγύηση σε όλες τις επισκευές.

Πανελλαδική κάλυψη με δωρεάν μεταφορικά!

Electric battery reconditioning

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και να επαναλαμβάνουμε τις επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies και της Πολιτικής Απορρήτου μας.