E-mail

info@ecuexperts.gr

Επισκεφθείτε μας

Λεωφ. Βουλιαγμένης 321, Άγιος Δημήτριος 172 36

Οδηγική συμπεριφορά- απλοί κανόνες για μια ασφαλή οδήγηση

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το προνόμιο να έχουμε στην κατοχή μας το δικό μας αυτοκίνητο. Εκτός από προνόμιο όμως, που μας προσφέρει την δυνατότητα να πηγαίνουμε στις διάφορες δουλειές μας, στα ψώνια μας και στην διασκέδασή μας  άνετα και γρήγορα, είναι και μια ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατανοήσει πλήρως τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και τους τυχόν κινδύνους.

Η ασφαλής οδήγηση δεν αφορά μόνο τον οδηγό, αλλά και όλους όσους βρίσκονται εκεί έξω. Ακολουθώντας κάποια απλά tips, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων και να βελτιώσουμε την γενικότερη ασφάλεια στους δρόμους.

Πέρα από την τεχνική ικανότητα του οδηγού, η οδηγική συμπεριφορά περιλαμβάνει τον τρόπο που οι οδηγοί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αλλά και με το περιβάλλον τους. Πρόκειται για έναν σύνθετο συνδυασμό γνώσης, ευαισθησίας, υπευθυνότητας και σεβασμού προς εμάς και τους άλλους. Και έχουμε όλοι δικαίωμα σε αυτό.

ασφαλής οδήγηση

Παρακάτω θα σας αναφέρω, κάποιους απλούς και βασικούς κανόνες ώστε να απολαμβάνετε την εμπειρία της οδήγησης με ασφάλεια και υπευθυνότητα, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. 

  1. Τήρηση των ορίων ταχύτητας:

Πάντα έχετε κατά νου να προσαρμόζετε την ταχύτητά σας στις συνθήκες του δρόμου και την κυκλοφορία. Αυτά τα όρια είναι πολύ σημαντικά και είναι αναγκαίο να τηρούνται προκειμένου να διατηρείται η ασφάλεια στον δρόμο. Μην τα αγνοείτε. Και πάντα να παρατηρείτε τυχόν αλλαγές στο όριο ταχύτητας κατά την διάρκεια της οδήγησής σας.

2. Χρήση ζώνης ασφαλείας:

Οι ζώνες ασφαλείας είναι ό,τι πιο σημαντικό για την εξασφάλιση της ασφάλειας όλων των επιβατών μέσα στο όχημα. Είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε με το που μπαίνουμε στο αμάξι. Βεβαιωθείτε σαν οδηγός ότι πέρα από εσάς φοράνε ζώνη και τα υπόλοιπα μέλη, ο συνοδηγός αλλά και οι άνθρωποι στα πίσω καθίσματα, ιδιαιτέρως αν είναι παιδιά.

3. Αποφυγή του αλκοόλ:

Όπως είναι γνωστό, η οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ απαγορεύεται. Όταν έχετε πιει, η διαύγειά σας αλλοιώνεται και κατά συνέπεια η ασφάλεια μειώνεται.

4. Διατήρηση των σωστών αποστάσεων: 

Πάντα να κρατάτε μια ασφαλή απόσταση από τα υπόλοιπα οχήματα. Έτσι θα εξασφαλίσετε το χρόνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι να αντιδράσετε. Αφήνετε πάντα τουλάχιστον πέντε μέτρα από τον μπροστινό σας.

5. Μείνετε συγκεντρωμένοι:

Αποφύγετε να μιλάτε στο κινητό την ώρα που οδηγείτε ή χρησιμοποιείστε hands- free σε περίπτωση που είναι ανάγκη. Τα κινητά τηλέφωνα θεωρούνται ένας από τους κυριότερους λόγους για τροχαία ατυχήματα. Επίσης, φροντίστε να μην τρώτε ή πίνετε όταν οδηγείτε και να αποφεύγετε να βάζετε υπερβολικά δυνατά την μουσική, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας και να έχετε την επίγνωση του περιβάλλοντος (τους άλλους οδηγούς, τους πεζούς και κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να προκύψει). Τέλος, χρησιμοποιήστε τους καθρέπτες και τα φώτα για να επικοινωνήσετε με τους άλλους οδηγούς.

υπεύθυνη οδήγηση

6. Σήμανση και επικοινωνία κατά την οδήγηση:

Σεβαστείτε πάντοτε τις οδικές σημάνσεις και φυσικά τα φανάρια και κάντε συνήθεια να παραχωρείτε το δικαίωμα προτεραιότητας όταν απαιτείται. Μην κάνετε παράνομες παρεκκλίσεις, όσο και αν βιάζεστε. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τρακαρισμάτων. Βγάλτε πάντα φλας όταν πρόκειται να στρίψετε και κόβετε πάντα ταχύτητα στις διαβάσεις, από σεβασμό, αφήνοντας τους πεζούς πρώτα να περάσουν.

7. Συντήρηση του οχήματος:

Κάντε έλεγχο τακτικά στα φρένα σας, τα ελαστικά, τα φώτα και τα άλλα συστήματα του αυτοκινήτου σας. Ένα καλά συντηρημένο όχημα είναι και πιο ασφαλές.

8. Σεβασμός και ευγένεια:

Δείξτε καλή συμπεριφορά προς όλους τους άλλους εκεί έξω. Η έλλειψη υπομονής, η βιασύνη, τα νεύρα, ο εγωισμός είναι κακοί σύμβουλοι εν ώρα οδήγησης. Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να είστε ήρεμοι πριν πιάσετε το τιμόνι. Χώρια από αυτά, αποφύγετε να πατάτε την κόρνα συχνά και να παρκάρετε σε σημεία που να εμποδίζουν τη διέλευση ή την ορατότητα στα άλλα οχήματα.

9. Προσοχή στο CarPlay: Αφορά όσους έχουν καινούργια αυτοκίνητα. Πρόκειται για την οθόνη που υπάρχει στο ταμπλό και αποσπά πολύ εύκολα την προσοχή.  Όσο κι αν θέλετε να αλλάξετε τη μουσική, κάντε λίγη υπομονή ή χρησιμοποιήστε τα κουμπιά που υπάρχουν στο τιμόνι. 

Η τήρηση λοιπόν, αυτών των απλών κανόνων θα συμβάλλει στη διατήρηση της ασφάλειας, τόσο της δικής σας, όσο και των άλλων στον δρόμο. Η ασφαλής οδήγηση είναι υποχρέωσή μας προς τον εαυτό μας και την κοινότητα. Αν ο καθένας τηρεί κάποια απλά πράγματα βοηθά στο σύνολο. Μην σκεφτείτε ότι η δική σας αλλαγή δεν έχει επίδραση. Ο καθένας βάζει το δικό του σπόρο. 

Η οδήγηση αποτελεί μια αναπόσπαστη καθημερινή δραστηριότητα για πολλούς από εμάς και για αυτό είναι τόσο απαραίτητο να την κάνουμε με ασφάλεια. 

 

Ένας χρόνος γραπτή εγγύηση σε όλες τις επισκευές.

Πανελλαδική κάλυψη με δωρεάν μεταφορικά!

Electric battery reconditioning

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και να επαναλαμβάνουμε τις επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies και της Πολιτικής Απορρήτου μας.