E-mail

info@ecuexperts.gr

Επισκεφθείτε μας

Λεωφ. Βουλιαγμένης 321, Άγιος Δημήτριος 172 36

Ποια είναι τα 4 μικρά υβριδικά που κυκλοφορούν στην αγορά με τιμή χαμηλότερη από 13.500 ευρώ

Τα υβριδικά αυτοκίνητα, έχουν κατακτήσει πλέον σημαντική θέση στην αγορά και στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στρέφονται σε αυτή την επιλογή, σκεπτόμενοι με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση. Όπως όλοι ξέρουμε, τα συγκεκριμένα αμάξια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και ταυτόχρονα θεωρούνται πολύ πιο οικονομικά, σε σχέση με τα συμβατικά, ειδικά για την οδήγηση μέσα στην πόλη.

Η υβριδική/ ηλεκτρική τεχνολογία, δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των μεγάλων αυτοκινήτων, ούτε είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποιος ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αγοράσει ένα τέτοιο όχημα.

μικρά υβριδικά αγοράς

Στην ελληνική αγορά, διατίθενται τέσσερα μικρά υβριδικά μοντέλα, με τιμή χαμηλότερη από 13.500 ευρώ. 

Τα μοντέλα αυτά είναι: 

  1. Το πρακτικό και ευέλικτο FIAT Panda Hybrid
  2. Το στιλάτο FIAT 500 Hybrid
  3. Το περιπετειώδες urban SUV Suzuki Ignis Hybrid
  4. Και το σπιρτόζο Suzuki Swift Hybrid

Πάμε να δούμε παρακάτω κάποιες λεπτομέρειες για το καθένα από αυτά. 

  • FIAT Panda Hybrid

Το Panda Easy Hybrid, έχει τιμή εκκίνησης τα 11.400 ευρώ και θεωρείται το πιο προσιτό υβριδικό μοντέλο της ελληνικής αγοράς. Παράλληλα το Panda Easy Cross Hybrid, που έχει σαν χαρακτηριστικά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα crossover χαρακτηριστικά, διατίθεται στην τιμή των 12.200 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Fiat, και το συγκεκριμένο αμάξι, καλύπτεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ., καθώς και με αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν κάλυψη οδικής βοήθειας.

Σε αντίθεση με την έκδοση Cross, η έκδοση Easy Hybrid, με την χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και στιλ για μέσα στην πόλη, προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, ενώ ο εξοπλισμός που διαθέτει προσδίδει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων, αερόσακους για τους μπροστινούς επιβάτες και πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, ESP με hill-assist, κλιματισμό και σύστημα πολυμέσων με Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι.

Αυτό το αυτοκίνητο, θα λέγαμε ότι αποτελεί παγκόσμιο best seller και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι ένα διαχρονικό αυτοκίνητο πόλης εναρμονισμένο στη νέα εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η χαμηλή κατανάλωση με 4 lt./100 km και οι αντίστοιχα οι χαμηλές εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα, με 89 gr/km προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, αλλά και απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απαλλαγή τελών κυκλοφορίας και υβριδικό χαρακτήρα, το Fiat Panda Hybrid αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της αγοράς.

  • FIAT 500 Hybrid

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ ιδιαίτερο. Το design του είναι μοναδικό, συνδυάζοντας ρετρό με μοντέρνα χαρακτηριστικά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια σύγχρονη version ενός κλασσικού αυτοκινήτου. Διατηρεί την ίδια ομορφιά από την μέρα που κυκλοφόρησε, προσθέτοντας τώρα και την συνεισφορά του προς την εξυγίανση του περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που απέκτησαν ήπιο υβριδικό σύστημα, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και φυσικά των ρύπων.

Μικρό, πρακτικό και οικονομικό. Έχει άριστες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2 ως 30%. Ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν είναι απαραίτητος. Απαλλαγμένο από τα τέλη κυκλοφορίας, με σημαντικές εκπτώσεις αγοράς και 5ετή εγγύηση και κάλυψη οδικής βοήθειας, καθώς και υφασμάτινες επενδύσεις από ανακυκλωμένο υλικό, είναι κάποια ακόμη βασικά προνόμια.

Η τιμή του είναι από 11.950 ευρώ.

Το υβριδικό Fiat 500 εξακολουθεί να αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή ενός κλασικού μοντέλου, που όμως σήμερα είναι σύμφωνο με τις προσταγές της νέας εποχής.

μικρά υβριδικά πόλης

  • urban SUV Suzuki Ignis Hybrid

Ακόμη ένα ξεχωριστό μοντέλο υβριδικής τεχνολογίας, με χαμηλή κατανάλωση και σεβασμό στο περιβάλλον.

Το ιαπωνικό αυτό μοντέλο ανανεώθηκε αισθητικά, διατηρώντας τον μινιμαλισμό του, αλλά και μια δυναμική και νεανική εικόνα. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη, αφού προσφέρει ικανοποιητικότατους χώρους για επιβάτες και το πορτμπαγκάζ του παραμένει στα 267 λίτρα, που είναι και η μεγαλύτερη τιμή στην κατηγορία του.

Διαθέτει συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Dual Camera Brake Support με προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και εκτροπής του αυτοκινήτου και έξι αερόσακοι και Ηill Hold και Hill Descent Control για υψηλότερη ασφάλεια σε δρόμους με ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις.

Αποτελεί το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του με προβολείς LED για καλύτερο φωτισμό στο σκοτάδι, ενώ είναι το μόνο που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό άνεσης, από τις εκδόσεις GLX και πάνω, σύστημα Keyless Push Start για εκκινήσεις χωρίς τη χρήση κλειδιού.

Διατίθεται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από τα 12.730 ευρώ και με 5ετή εγγύηση. 

Απολαυστικό και λειτουργικό ακόμη και μέσα στο δύσκολο και απαιτητικό αστικό περιβάλλον.

  • Suzuki Swift Hybrid

Το συγκεκριμένο πανέμορφο και αυτό μοντέλο, διαθέτει ”ήπια” υβριδικό σύστημα και 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 6,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Ξεχωρίζει για την αντοχή και την αξιοπιστία του.

Το χαμηλό κόστος συντήρησης είναι ένα από τα προτερήματα του ενώ λόγω των μειωμένων εκπομπών ρύπων, στα δυνατά χαρτιά του Swift θα πρέπει να προστεθεί και η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Συνοδεύεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 10Ah. Η αρχή λειτουργίας του υβριδικού συστήματος της Suzuki αφορά στην μετατροπή της κινητικής ενέργειας (η οποία παράγεται κατά την επιβράδυνση), σε ηλεκτρική, φορτίζοντας την μπαταρία ιόντων λιθίου.

Με ποιότητα κατασκευής και ποιότητα κύλισης, λειτουργικότητα και ευχρηστία, καθώς και μικρές διαστάσεις, διατηρώντας το μήκος κάτω από τα 4 μέτρα, γίνεται ξεχωριστό.

Η τιμή του ξεκινά από 13.350 ευρώ. 

 

Το καθένα λοιπόν από τα παραπάνω, τελείως μοναδικό και όμορφο, και value for money. Αρκεί ο καθένας να βρει ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Το σίγουρο είναι ότι δε θα το μετανιώσει και θα απολαύσει την εμπειρία που έχει να του προσφέρει!

 

Ένας χρόνος γραπτή εγγύηση σε όλες τις επισκευές.

Πανελλαδική κάλυψη με δωρεάν μεταφορικά!

Electric battery reconditioning

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και να επαναλαμβάνουμε τις επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies και της Πολιτικής Απορρήτου μας.