E-mail

info@ecuexperts.gr

Επισκεφθείτε μας

Λεωφ. Βουλιαγμένης 321, Άγιος Δημήτριος 172 36

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων

Τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά πλέον στην ζωή μας και ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που αντικαθιστούν τα παλιά συμβατικά τους αμάξια με αυτά.

Υβριδικά αυτοκίνητα είναι αυτά που χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερους κινητήρες, για παράδειγμα έναν ηλεκτρικό και έναν συμβατικό (βενζίνης ή πετρελαίου). Ο ηλεκτρικός κινητήρας κινεί το αυτοκίνητο σε χαμηλότερες ταχύτητες, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται σε υψηλότερες ταχύτητες.

Φυσικά, όπως όλα τα πράγματα, έτσι και αυτά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. 

Επομένως, αν ανήκετε σε αυτούς που ακόμη έχετε αμφιβολίες και απορίες σχετικά με αυτά τα οχήματα, πιθανόν αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει.

Θα σας παραθέσω στην συνέχεια κάποια από τα συν και τα πλην που τα συνοδεύουν ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα και γνώση για αυτά. 

υβριδικά συν

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων

  • Κατά κύριο λόγο, είναι φιλικά προς το περιβάλλον: Ένα αυτοκίνητο που είναι υβριδικό, χρησιμοποιεί δύο πηγές ενέργειας (βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα) και με αυτό τον τρόπο, εξοικονομεί καύσιμα. Αυτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των υβριδικών.  Πετυχαίνουν χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους και έτσι γίνονται φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Περιέχουν ένα σύστημα που ανακτούν ενέργεια: Με κάθε φρενάρισμα του υβριδικού οχήματος, επαναφορτίζεται η μπαταρία του. Αυτό συμβαίνει καθώς ένας εσωτερικός μηχανισμός λειτουργεί με το να παρεμβαίνει για να αποθηκεύσει την ενέργεια που απελευθερώνεται και μετά τη χρησιμοποιεί για να φορτίσει την μπαταρία, απαλλάσσοντάς  σας από την ανάγκη να σταματήσετε τη χρήση του αυτοκινήτου για να την φορτίσετε.
  • Σας βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων: Πολλές χώρες είναι αυτές που δίνουν κίνητρα στους πολίτες για την αγορά υβριδικών οχημάτων προκειμένου να τα κάνουν πιο προσιτά. Χώρια τα χαμηλότερα έξοδα για καύσιμα, ισχύουν και οι μειώσεις σε φόρους χρήσης και τέλη κυκλοφορίας.
  • Τα υλικά κατασκευής τους είναι διαφορετικά και συμφέρουν: Τα υβριδικά οχήματα κατασκευάζονται από ελαφρύτερα υλικά, και με αυτό τον τρόπο, χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν. Ο κινητήρας είναι επίσης μικρότερος και ελαφρύτερος, και έτσι συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Η χρηματική αξία μεταπώλησής τους είναι υψηλότερη: Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που στρέφονται σε υβριδικά αυτοκίνητα, όσο η τιμή της βενζίνης αυξάνεται και αλλάζει διαρκώς. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν υψηλότερες αξίες μεταπώλησης σε σχέση με τα μέσα οχήματα. Έτσι, όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από το όχημά τους, έχουν την ευκαιρία να βρουν ενδιαφερόμενους αγοραστές και να το πουλήσουν σε μία πολύ καλή τιμή.
  • Μειωμένη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα: Καθώς τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, έχουν και μικρότερη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, και έτσι βοηθούν στην μείωση της τιμής της βενζίνης στην εγχώρια αγορά.

Πολλά, συνεπώς, τα πλεονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων, αλλά κατά κύριο λόγο πιστεύω ότι η δυνατότητα να ελέγχετε τα έξοδα σας καθώς οι τιμές της βενζίνης θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, είναι από σημαντικότερα. Εξίσου σημαντική βέβαια είναι και η συνεισφορά τους στο περιβάλλον, αφού μειώνετε την εξάρτηση σε ορυκτά καύσιμα και μειώνετε το αποτύπωμα άνθρακα σας.

Συνοδεύονται βέβαια και από κάποια μειονεκτήματα…

υβριδικά πλην

Πάμε, να δούμε:

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων: 

  • Η τιμή αγοράς τους: Τα υβριδικά οχήματα θεωρούνται πιο ακριβά από τα συμβατικά βενζινοκίνητα. Όμως, το χαμηλότερο κόστος χρήσης και οι φοροαπαλλαγές, μπορούν να αντισταθμίσουν αυτή τη διαφορά.
  • Λιγότερη ισχύς: Λόγω του ότι έχουν δύο πηγές ισχύος, ο βενζινοκινητήρας που αποτελεί την κύρια πηγή είναι κάποιες φορές μικρότερος από αυτόν ενός συμβατικού αυτοκινήτου, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας έχει χαμηλή ισχύ. Έτσι στο σύνολο, η ισχύς είναι συχνά χαμηλότερη από αυτή ενός συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι καταλληλότερα για οδήγηση στην πόλη, παρά για υψηλές ταχύτητες και επιταχύνσεις.
  • Μεγαλύτερο κόστος συντήρησης: Ο διπλός κινητήρας που περιέχουν, με διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία, αυξάνει το κόστος συντήρησης και επισκευής του. Ταυτόχρονα, οι μηχανικοί που κατέχουν τις ανάλογες γνώσεις, δεν είναι η πλειοψηφία.

Τα μειονεκτήματα πάντα εξαρτώνται από τον τύπο του υβριδικού καυσίμου που χρησιμοποιεί το κάθε αυτοκίνητο.

Έτσι λοιπόν, αν βρίσκεστε σε περίοδο έρευνας και αναζήτησης για την αγορά αυτοκινήτου και σκέφτεστε και την επιλογή του υβριδικού, θα ήταν καλό να βάλετε τα πράγματα κάτω και να τα εξετάσετε διεξοδικά, ώστε να προβείτε στην καλύτερη απόφαση.

Μπορεί να σας αρέσει η ιδέα ότι θα βοηθάτε στην εξυγίανση του περιβάλλοντος, όμως χρειάζεται πέρα από αυτό να αναζητήσετε αν υπάρχουν στην περιοχή σας οι πόροι που επιτρέπουν να συντηρήσετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου που θα αγοράσετε, μπορεί να χρειαστείτε μηχανικούς που να είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Θα πρέπει επίσης να μελετήσετε τα κίνητρα ή τις εκπτώσεις που ισχύουν κατά την περίοδο της αγοράς σας, ώστε να μειώσετε το κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου σας.

Ένας χρόνος γραπτή εγγύηση σε όλες τις επισκευές.

Πανελλαδική κάλυψη με δωρεάν μεταφορικά!

Electric battery reconditioning

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας και να επαναλαμβάνουμε τις επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies και της Πολιτικής Απορρήτου μας.